Home Bulgaria
Количка

Зимни аксесоари за автомобили - вериги за коли и бусове, метални вериги за сняг ниски цени. Течни и силиконови вериги, спрейове против замръзване.

Зимни аксесоари за автомобили - вериги за коли и бусове, метални вериги за сняг ниски цени. Течни и силиконови вериги, спрейове против замръзване.
ОписаниеНово поколение вериги за сняг изключително подходящи за алуминиеви джанти.Не надраскват боята на джантата.Цвят: Жълт.Съвместими размери на гумата от 14" до 19".Много удобни в екстремни ситуации с лесният си монтаж и ефективност.Лесен и бърз монтаж/демонтаж (ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА )Изработен..
29.90 лв. Без данък:29.90 лв.
Метални вериги за сняг тип "Меча стъпка", изключително подходящи както за лед така и за сняг.Характеристики:-Дебелина на веригите: 16мм;-Веригите са подходящи за джипове и бусове;-Лесен и бърз монтаж и демонтаж посредством обръчи със заключване;Веригите са подходящи за следните размери гуми: KB..
94.90 лв. Без данък:94.90 лв.
Метални вериги за сняг тип "Меча стъпка", изключително подходящи както за лед така и за сняг.Характеристики:-Дебелина на веригите: 16мм;-Веригите са подходящи за джипове и бусове;-Лесен и бърз монтаж и демонтаж посредством обръчи със заключване;Веригите са подходящи за следните размери гуми: 17..
94.90 лв. Без данък:94.90 лв.
ОПИСАНИЕ:*Материал: ПВЦ и стом*Дебелина на ПВЦ веригите 0.5 см.*Дължина на колана: ~ 110 см.*Комплекта включва: 10 броя ПВЦ вериги с дебелина 0.5 см.*Чанта за съхранение.*Лесен и бърз монтаж/демонтаж със заключване.*Изключително подходящи както за лед така и за сняг.*Препоръчителна скорост при изпол..
59.90 лв. Без данък:59.90 лв.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Зимни аксесоари за автомобили вериги за сняг за коли и бусове, метални вериги на ниски цени. Течни и силиконови вериги, спрейове против замръзване.Колкото и подготвени да сме – по традиция в България, зимата винаги ни изненадва.  Ето защо никога не е излишно в багажника ви да има вериги за сняг, няколко гривни за буксуване или флакон течни вериги. Веригите за сняг са изключително ефективни средство  и за придвижване в дълбока кал, където автомобилът може много лесно да забуксува и да затъне. Никога не можем да предвидим какви ще са условията на пътя. Но със сигурност можем да се подсигурим за едно по-леко и безаварийно пътуване.

Когато избирате вериги за сняг

Първото, което трябва да се има предвид е по какъв терен ще се движите и при какви метеорологични условия. Също така типа на автомобила, неговата маса и мощност. Друг основен момент е размера на гумите, като на кутиите на веригите обикновено подробно са описани, за кои размери гуми са пригодими. За някои автомобили не е възможно да се ползват стандартни вериги и се налага закупуване на строго специфични.

Независимо от типа вергии, които ще използвате, правилното им поставяне е ключов момент. Защото при неправилно поставяне може да се стигне до откопчаване по време на движение, износване на гуми. Всички продукти  в нашия каталог имат подробни инструкции за употреба с текст и картинки. Веригите за сняг трябва да се поставят само непосредствено преди труднопроходимия участък на пътя. След преминаване на проблемния участък и при навлизане на чист асфалт, задължително е веригите да се свалят.

Има различни видове вериги за сняг на пазара

С различни размери и дебелина, но основно се делят на:  

  • метални вериги за сняг
  • текстилни вериги за сняг
  • гривни или прешлени за сняг
  • течни вериги за сняг

Могат да бъдат обикновени, самозатягащи се и вериги със система за бързо сваляне.

Металните вериги за сняг имат три разновидности в зависимост от вида на оплетката им, която може да бъде тип „меча стъпка“, ромбоидна или правоъгълна. „Меча стъпка“ и ромбоидните са най-универсални и са подходяши за лед и сняг и кални пътища. А правоъгълните са най-ефективни при дълбок сняг, но при тях вибрациите са най-силни и това причинява износване на гумите и окачването.

Текстилни вериги са изработени от здрава материя - армирана гума, полиуретан или пластмаса, която осигурява добро сцепление на автомобила с пътното платно, благодарение на шипове по повърхността им и са подходящи за лед и недълбок сняг. Те са евтини, монтират се лесно и запазват гумите, но са нетрайни.

Меки вериги за гуми са и течните, които са под формата на спрей, изработен от специална смола, която съдейства за сцепление при лед и е подходяща за всякакви видове гуми. Действието на смолата е много краткотрайно и затова трябва да се разчита на нея само при ситуация, в която може бързо да се измъкнете. При съприкосновение с твърда повърхност, смолата се изтрива

Има също гривни или прешлени за сняг,

които са подходящи при затъване. Задължително се поставят на всички задвижващи колела по един или по няколко в зависимост от ситуацията. Монтират се лесно и осигуряват добро сцепление на гумите с пътя, но не са подходящи за продължително каране, защото се износват много бързо.

В нашия онлайн магазин ще откриете, разнообразие, качество, достъпни цени и допълнителна информация, ако Ви е необходима.


вериги за сняг